Coffee Museum

Menü

GELENEKSEL TÜRK KAHVESİ
TRADIONAL TURKISH COFFEE

Dünyanın tek telveli kahvesi özelliği taşıyan geleneksel içeceğimizi en taze çekirdeklerden öğüterek hazırlıyoruz. Türk Kahvesi geçmişten günümüze kendine has sunumu ve özellikleri ile dünyada TÜRK adıyla bilinen önemli bir markamızdır.

We prepare our traditional drink, which has the unique quality of being the only ground coffee in the World, by grinding the freshest beans. Turkish Coffee is our most important brand knows as Türkish in the World, thank to its unique form of presentation and features from past to present.

130TL

NOHUT (LEBLEBİ )KAHVESİ(ÇANAKKALE)
CHICKPEA COFFEE (CANAKKALE)

Nohut Kahvesi özellikle 2. Dünya savaşı sıralarında ülkemizde oldukça yaygınlaşmış bir kahvedir. Malum, Türkiye’nin savaşa girebilme olasılığına karşılık yurt dışında hayati olmayan hiçbir malzeme getirilmiyordu. Bu sebeple Türk halkı da kahveden uzak kalmamak adına NOHUT KAHVESİ’ni kendileri geliştirmiştir.

Chickpea Coffee is a type of coffee that has become very common in our country, especially during the Second World War. Since Turkey has decided to stay neutral throughout the war, the import of all non-essential goods were halted. For this reason, Turkish people have developed a new recipe using chickpeas, in order not to stay away from coffee.

130TL

TATAR KAHVESİ
TATAR COFFEE

Tatar Kahvesi Tostakay denilen fincandan büyük, kupadan küçük olan bardaklarda içilirmiş. Bu Kahve Türk Kahvesinin üzerine iki tatlı kaşığı kaymak konularak hazırlanmaktadır. Sütle pişirilmesinden dolayı içimi daha yumuşak olmakta üstüne de servis esnasında antep fıstığı ile sunulmaktadır.

Tatar Coffee was drunk in glasses called Tostakay, which were larger than a cup but smaller than a mug. This coffee is prepared by placing two dessert spoons of cream on top of traditional Turkish coffee. Since milk is also used while brewing, it has a milder taste compared to traditional Turkish coffee, and it is served with pistachios on the side.

200TL

MİHRİMAH SULTAN KAHVESİ
MIHRIMAH SULTAN COFFEE

Rivayete göre; Kanuni Sultan Süleyman ve Meşhur Hürrem Sultan’ın kızları olan Mihrimah Sultan, Osmanlı’nın dünyaya hediye ettiği kahveyi acı bulup sütle denemek istemesi sonucu ortaya çıkmıştır. Kültürümüzde has bir yere sahip olan Sütlü Türk Kahvesinn diğer adı Mihrimah Sultan kahvesi olarak nam salmıştır.

According to the legend, Mihrimah Sultan, the daughter of Suleiman the Magnificent and the famous Hürrem Sultan, found Turkish coffee too bitter for her taste, and decided to try it with milk. Turkish coffee with milk, which has a unique place in our culture, therefore is also known as Mihrimah Sultan coffee.

140 TL

YANDIRMA KAHVESİ 
YANDIRMA COFFEE

İstanbul yöresine ait Yandırma orta kavrulmuş kahve şekersiz olarak pişirilip gerçek Maraş dondurması ile sunulur. Dondurma kahvenin içine katılarak karıştırılıp içilir. Bu harika tadın en önemli özelliği dondurmanın içindeki sahlebin sıcak Türk Kahvesi ile ısıl tepkimeye girerek dondurmadaki sütün oluşturduğu sinerjik tadın ortaya çıkmasıdır.

Yandırma medium roast coffee from the Istanbul region is cooked without sugar and served with authentic Maraş ice cream. The most important feature of this wonderful taste is that the ice cream is directly mixed with the hot coffee, resulting in a heightened taste of the milk within the ice cream.

200 TL

SAFRANLI DİBEK KAHVESİ     
DIBEK COFFEE WITH SAFFRON

Dünyanın en pahalı baharatı olan Safran Bitkisi ile hazırlanan özel karışımlı kahvemiz hem şifalı özelliği hem de yumuşak içimi ile sizlerin beğenisine sunulmaktadır. Kendi üretimimiz olan Safranlı Dibek Kahvemizin içerisinde Safran Kakule Keçiboynuzu Çikolata ve orta derece kavrulmuş Türk kahvesi bulunmaktadır.

Our specially blended coffee prepared with Saffron Plant, the most exquisite spice in the world, is served with its healing properties and velvety texture. Our Saffron Dibek Coffee, which is our own production, contains Saffron Cardamom, Carob Chocolate, and medium roasted Turkish coffee.

130TL

DAMLA SAKIZLI TÜRK KAHVESİ 
TURKISH COFFEE WITH MASTIK GUM

Damla sakızının nefis kokusu ve Türk Kahvesinin eşsiz lezzetinin birleştiği bu kahvemiz Ege bölgesinin en önemli kahve çeşitlerindendir. Damla sakızının faydaları ile birleştiğinde nefis bir tat oluşmaktadır.

This coffee, which combines the delicious smell of mastic and the unique taste of Turkish Coffee, is one of the most famous variants of the Turkish Coffee and comes from the Aegean region. The quality of the coffee is that when combined, the coffee beans and the mastic gum do not burn the throat and the aroma of the mastic gum creates a delicious taste and gives the coffee a distinct freshness.

130TL

DAĞ ÇİLEĞİ AROMALI KAHVE 
WILD STRAWBERRY FLAVORED COFFEE

Türk Kahvesinin içerisine konulan dağ çileği aromasıyla hazırlanan bu kahvemiz buram buram çilek kokusu ve kahve ile birleştiğinde sizlere eşsiz bir tat sunuyor.

This coffee, which is prepared using the aroma extracted from wild strawberries, offers an unique taste, combining a the strong smell of strawberry and Turkish coffee.

130TL

PORTAKALLI DİBEK KAHVESİ
DIBEK COFFEE WITH ORANGE

Portakal tadında yumuşak içimi ve özel formülü ile günün her saatinde tüketebileceğiniz Portakallı Dibek kahvemizi, satış bölümümüzden paketli olarak satın alabilirsiniz.

You can buy our Orange flavored Dibek Coffee, which you can enjoy at any time of the day with its orange flavored special formula, in a package from our sales department.

130TL

NARLI DİBEK KAHVESİ 
DIBEK COFFEE WITH POMEGRANATE

Nar tadında yumuşak içimi ve özel formülü ile günün her saatinde tüketebileceğiniz Narlı Dibek kahvemizi, satış bölümümüzden paketli olarak satın alabilirsiniz.

You can buy our Pomegranate flavored Dibek Coffee, which you can enjoy at any time of the day with its pomegranate flavored special formula, in a package from our sales department.

130TL

DÖVME DİBEK KAHVESİ 
CRUSHED DIBEK COFFEE

Kahve çekirdeklerinin değirmenler icat olunana kadar toz haline getirildiği dibeklerde dövülmesi ile elde edilen klasik Türk kahvemiz yoğun aroması ile damaklarınızda hoş bir tat bırakacak.

Offering a pleasant taste on your palate with the intense aroma of our classic Turkish coffee, this recipe dates back to a time which the coffee was obtained by crushing the coffee beans with unique stones directly in a big, wooden cup called “dibek”.

130TL

NİTELİKLİ ÇEKİRDEKLERDEN HAZIRLANAN TÜRK KAHVESİ 

TURKISH COFFEE PREPARED FROM QUALIFIED BEANS

Dünyanın farklı bölgelerinde yetişen nitelikli kahve çekirdeklerini Türk kahvesi olarak kavurup öğütüyoruz. Bu özel çekirdeklerden hazırlanan Türk Kahvesi kendine özel bardaklarda sunulmaktadır.

We roast and grind qualified coffee beans that comes from all over the world to be served as Turkish coffee. Turkish coffee prepared from these special beans is served in special glasses.

190TL

ÇİLEKLİ DİBEK KAHVESİ 
DIBEK COFFEE WITH STRAWBERRY

Çilek tadında yumuşak içimi ve özel formülü ile günün her saatinde tüketebileceğiniz Çilekli Dibek kahvemizi, satış bölümümüzden paketli olarak satın alabilirsiniz.

You can buy our Strawberry Dibek Coffee, which you can enjoy at any time of the day with its strawberry flavored special formula, in a package from our sales department.

130TL

HİLVE KAHVESİ
HILVE COFFEE

Türkiye’nin zengin gastronomi ürünleri arasında bulunuşu asırlara dayanan Hilve Kahvesi, Batman Hasankeyf yöresine ait olup içerisine süt bal ve dövülmüş ceviz konularak pişirilmektedir.

The recipe for Hilve Coffee, which is included among the rich gastronomic products of Turkey dates back centuries, and it belongs to the Batman Hasankeyf region. The coffee isprepared by adding milk, honey, and crushed walnuts to the Turkish Coffee.

190TL

TARZI HUSUSİ (SÜVARI) KAHVESİ  
TARZ-I HUSUSI (SUVARI) COFFEE

Ege ve Akdeniz bölgesine ait kahvemizi normal kahvelerden ayıran özelliği sunumudur. Ege’de süvari, Akdeniz’de Tarz-ı Hususi kısaca Tarsusi olarak bilinir. Bu kahvemiz kahvenin klasik porselen fincan yerine ince belli bardaklarda sunulmasıdır. Rivayete göre Ege de efeler nargilenin yanında mutlaka Süvari Kahvesi içerlermiş. Tütün ve Kahve ayrı bir keyif verdiği için ve nargile 2-3 saat gibi uzun sürede içildiğinden fincanda gelen kahve çabuk bitermiş. Bundan dolayı kahve bardakta ve efenin nargile keyfinin son demlerinde getirilirmiş. Sizi nargile ve tütünün zararlarından korumak için nargile yerine yanında nefis el yapımı özel lokumla sunuyoruz.

The feature that distinguishes this coffee from the traditional TURKISH COFFEE, which comes from the Aegean and Mediterranean regions of our country, is its presentation. It is known as cavalry (süvari) coffee in the Aegean region, while Tarz-1 Hususi, or Tarsusi in short, is the name given in the Mediterranean region. Legend has it that in the Efe in the Aegean region, used to drink Süvari Coffee alongside hookah. Since tobacco and coffee give a different sort of aftertaste when consumed together, and hookah is usually smoked for two to three hours, they would quickly run out of coffee if the drank it out of a cup. Therefore, coffee was brought in a glass towards the last moments of the Efe’s hookah pleasure. In order to protect you from the harm of hookah and tobacco, we offer you a delicious handmade Turkish delight instead of a hookah.

160TL

CİLVELİ TÜRK KAHVESİ 
CILVELI TURKISH COFFEE

Manisa yöresine ait bu kahvemiz Osmanlı döneminde Manisa Sarayında şehzadelere sunulurmuş. Kahvenin “Cilveli” ismi ise kız istemeden geliyor. Rivayete göre kendilerini beğendirmek için biraz cilve yapan kızlar yüzünden kahvenin adı da “Cilveli Kahve” olarak kalmış. Kahvemizin en önemli özelliği bol köpüklü Türk Kahvemizin üzerine dökülen çifte kavrulmuş badem parçalarından meydana gelmektedir. Kahvemizdeki marifet kahvenin üzerindeki bademlerin fincanın dibine çökmeyerek üzerinde kalmasıdır. İçenin ise kaşıkla bu bademleri dökmeden ve çöktürmeden yiyebilmesi gerekmektedir. Kahvenin diğer bir özelliği ise rivayete göre Eğer kahvenin üzerindeki bademler tatlı ise istemeye gelinen kızın gönlünün damatta olduğunu ifade etme şekliymiş.

This coffee, which belongs to the Manisa region, was usually served to the princes in the Manisa Palace during the Ottoman period. The name of the coffee “cilveli”, which roughlytranslates to “flirtatious”, comes from the age-old ceremony of asking for a maiden’s hand in marriage. The most important feature of this coffee is that it is garnished with double-roasted almond pieces. The trick is to prepare the coffee in such a way that the almonds do not sink to the bottom of the cup and remain on top. Likewise, the person drinking the coffee should be able to eat these almonds with a spoon without spilling or sinking them to the bottom of the cup. According to legends, this type of coffee was prepared by maidens who were to be married, in order to impress their intended groom. If the almonds on top of the coffee weresweet, it was regarded as the maidens way of expressing that her heart belongs the groom.

140TL

 

ANTEP FISTIKLI DİBEK KAHVESİ
DIBEK COFFEE WITH PISTACHIO

Antep fıstığının lezzetini,  yumuşak içimli ve özel formülü ile günün her saatinde tadabileceğiniz Antep Fıstıklı Dibek kahvemizi, satış bölümümüzden paketli olarak satın alabilirsiniz.

You can buy Pistachio Dibek Coffee, which you can enjoy at any time of the day with its pistachio special formula, in a package from our sales department.

130TL

MENENGİÇ KAHVESİ
TEREBINTH COFFEE

Menengiç kahvesi, Latincesi “Pistacia Terebinthus” denilen Menengiç ağacından üretilen ve Türkiye’de Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu bölgelerinin dağlık, kırsal bölgelerinde ekimi yapılmaksızın doğal olarak yetişmektedir. Türkiye’nin doğal bitki örtüsünün parçalarından biri olan menengiç; yörelere göre farklı isimler alabilir. (Örnek: Çedene, çitlembik, bıttım, çitemik, çıtlık gibi.) Menengiç Kahvesi bu ağacın meyvelerinin kurutulup kavrulması, ardından tıpkı Türk kahvesi gibi pişirilmesi ile elde edilmektedir.1600’lü yıllardan beri tüketilen bu kahve bir rivayete göre kahvenin yasaklandığı dönemde Osmanlı Padişahı IV. Murat’a Bağdat Seferi’nde  ikram edilmiş. Menengiç Kahvemizi, satış bölümümüzden paketli olarak satın alabilirsiniz.

Terebinth coffee is produced from the Terebinth tree, which is called “Pistacia Terebinthus” in Latin, and grows naturally in the mountainous, rural areas of the Mediterranean, Southeastern Anatolia and Central Anatolia regions of Turkey without any cultivation. Terebinth, which is one of the parts of Turkey’s natural flora, may have different names depending on the region. (Examples: Çedene, çitlembik, bıttım, çitemik, çıtlık etc.) Terebinth Coffee is obtained by drying and roasting the fruits of this tree, and then brewing them just like Turkish coffee. This coffee, which has been consumed since the 1600s, is said to have been served to the Ottoman Sultan Murat IV during his Baghdad Campaign, when coffee was banned. You can purchase our Terebinth Coffee in packages from our sales section.

150TL

ÇİKOLATALI DİBEK KAHVESİ  
DIBEK COFFEE WITH CHOCOLATE

Çikolata tadında yumuşak içimi ve özel formülü ile günün her saatinde tüketebileceğiniz Çikolatalı  Dibek kahvemizi, satış bölümümüzden paketli olarak satın alabilirsiniz.

You can buy our Chocolate Dibek Coffee, which you can enjoy at any time of the day with its chocolate special formula, in a package from our sales department.

130TL

KAKULELİ KAHVE
CARDAMOM COFFEE

Kakuleli kahve, kendine özgü baharatlı tadı ve aroması ile bilinir. Bu kahve türü, geleneksel Türk kahvesine kakule eklenerek hazırlanır. Kakulenin keskin ve tatlı notaları, kahve çekirdeklerinin doğal acılığıyla harmanlanarak benzersiz bir lezzet sunar.

Cardamom coffee is known for its unique spicy taste and aroma. This type of coffee is prepared by adding cardamom to traditional Turkish coffee. The sharp and sweet notes of cardamom blend with the natural bitterness of the coffee beans to create a unique flavor.

130TL

ACIBADEM KURABİYESİ
BİTTER ALMOND COOKIES

Acıbadem kurabiyesi, Osmanlı saray mutfağında badem, şeker ve yumurta beyazının ustalıkla birleşmesiyle ortaya çıkmış, hafifliği ve bademin kendine özgü acımsı aromasıyla Türk mutfağının zarif tatlarından biri olarak günümüze ulaşmıştır.

Acıbadem cookies, originating from the Ottoman palace cuisine, are a refined treat in Turkish gastronomy, crafted from the masterful blend of almonds, sugar, and egg whites. Their light texture and the distinct bittersweet aroma of almonds have made them a timeless delicacy.

130TL

KABAK ÇEKİRDEKLİ GRİSSİNİ
GRISSINI WITH PUMPKIN SEEDS

Kabak Çekirdekli Grissini, İtalyan mutfağının klasik çıtır ekmek çubuklarının, Anadolu’nun lezzetli bir dokunuşla yeniden yorumlanmış halidir. İtalyanların tarihî grissini tarifine kabak çekirdeği eklenmesi, Akdeniz mutfağı ile Anadolu’nun yerel tatlarının birleştiği benzersiz bir lezzet hikayesini anlatır.

Pumpkin Seed Grissini is a reinterpretation of Italian cuisine’s classic crispy breadsticks, enriched with a flavorful touch from Anatolia. Adding pumpkin seeds to the traditional Italian grissini recipe tells a unique culinary story, blending the Mediterranean cuisine with the local flavors of Anatolia.

80TL

PARMESANLI GRİSSİNİ
GRISSINI WITH PARMESAN

Parmesanlı Grissini, İtalyan mutfağının zarif ve lezzetli atıştırmalıklarından biri olarak öne çıkar. Kökleri 17. yüzyılın kuzey İtalya’sına, özellikle Torino bölgesine uzanan bu çıtır çubuk ekmekler, Parmesan peynirinin eşsiz lezzetiyle harmanlanarak modern mutfaklarda kendine özel bir yer edinmiştir.

Parmesan Grissini stands out as one of the elegant and delicious snacks of Italian cuisine. Its origins date back to the 17th century in northern Italy, particularly in the Turin region. These crispy breadsticks, combined with the unique flavor of Parmesan cheese, have earned a special place in modern kitchens.

90TL

FISTIK RÜYASI
PISTACHIO DREAM

Fıstık Rüyası, lezzetiyle adeta tatlı severlerin hayallerini süsleyen, özel bir tatlıdır. Genellikle Doğu Akdeniz mutfağının incisi olan bu tatlı, yüzyıllardır süregelen fıstık sevgisinin modern bir yorumu olarak ortaya çıkmıştır.

Pistachio Dream is a special dessert that delights sweet lovers with its exquisite flavor. Typically considered a gem of Eastern Mediterranean cuisine, this dessert is a modern interpretation of the centuries-old love for pistachios.

240TL

MEDOVİK PASTASI
MEDOVIK CAKE

Medovik, Rusya ve çevresindeki ülkelerde oldukça popüler olan, tarihi 19. yüzyıla dayanan bir bal pastasıdır. Bu nefis tatlının hikayesi, Rus İmparatorluğu’nun altın çağında, Çar I. Alexander’ın eşi İmparatoriçe Elizabeth’e kadar uzanır.

Efsaneye göre, İmparatoriçe Elizabeth baldan nefret ediyordu. Saraydaki aşçılar, bal kullanılarak hazırlanan hiçbir tatlıyı ona sunamazdı. Ancak bir gün saraya yeni bir genç aşçı alındı. Aşçı, İmparatoriçe’nin bal sevmediğini bilmeden, bal ile yapılan eşsiz bir tatlı hazırladı.

Bu pasta, ince katmanlar halinde pişirilmiş bal bazlı keklerin, hafif ve kremamsı bir dolgu ile birleştirilmesiyle yapılmıştı. İmparatoriçe tatlıyı tattığında, bal içerdiğini fark etmeden, pastanın muhteşem tadına hayran kaldı. Tatlının içeriğini öğrendiğinde bile, ona olan sevgisi değişmedi. Böylece Medovik, sarayın favori tatlılarından biri haline geldi.

Medovik is a honey cake that is highly popular in Russia and neighboring countries, with a history dating back to the 19th century. The story of this delightful dessert traces back to the golden age of the Russian Empire, during the reign of Tsar Alexander I and his wife, Empress Elizabeth.

According to legend, Empress Elizabeth despised honey. The palace chefs avoided preparing any dessert that included honey for her. However, one day, a young new chef joined the palace staff. Unaware of the Empress’s dislike for honey, he created a unique dessert made with honey.

This cake consisted of thin layers of honey-based sponge cakes combined with a light and creamy filling. When the Empress tasted the dessert, she was captivated by its exquisite flavor, unaware that it contained honey. Even after learning about its ingredients, her love for the dessert remained unchanged. Thus, Medovik became one of the palace’s favorite desserts.

260TL

FRAMBUAZLI CHEESECAKE
RASPBERRY CHEESECAKE

Frambuazlı cheesecake, klasik cheesecake’in frambuazın ferahlatıcı ve hafif ekşi tadıyla birleşiminden doğan, hem zarif hem de unutulmaz bir tatlıdır. Kökeni Antik Yunan’a dayanan cheesecake, Romalılar tarafından Avrupa’ya yayılmış, Orta Çağ’da gelişmiş ve Amerika’da krem peynirin keşfiyle bugünkü popüler formuna ulaşmıştır.

Raspberry cheesecake is a refined and unforgettable dessert created by combining the classic cheesecake with the refreshing and mildly tangy taste of raspberries. Originating in Ancient Greece, cheesecake was introduced to Europe by the Romans, evolved during the Middle Ages, and reached its modern, popular form in America with the discovery of cream cheese.

240TL

LİMONLU PARFE
LEMON PARFAIT

Limonlu parfe, hafif ve serinletici yapısıyla yaz aylarının favori tatlılarından biridir. Fransız mutfağından gelen bu zarif lezzet, 19. yüzyılda ortaya çıkmış ve “parfait” (mükemmel) ismini hem tadı hem de görüntüsüyle hak etmiştir. Krema, şeker ve yumurta sarısından yapılan bu tatlı, limonun ferahlatıcı aromasıyla birleşerek benzersiz bir cazibe kazanmıştır.

 

Lemon parfait is one of the favorite desserts of summer with its light and refreshing texture. This elegant treat, originating from French cuisine, first appeared in the 19th century and earned the name “parfait” (perfect) for its taste and presentation. Made from cream, sugar, and egg yolks, this dessert gains a unique charm when combined with the refreshing aroma of lemon.

210TL

SAN SEBASTIAN CHEESECAKE

San Sebastian Cheesecake, İspanya’nın Bask bölgesindeki San Sebastian şehrinden çıkan, dünya çapında sevilen bir tatlıdır. İlk kez 1990’larda La Viña restoranında yapılan bu cheesecake, tabansız yapısı, hafif yanık dış kabuğu ve kremamsı iç dokusuyla klasik tariflerden farklılaşır. Restoran sahibi Santiago Rivera’nın yaratıcı yorumu, bu tatlıya benzersiz bir lezzet kazandırmıştır.

San Sebastian Cheesecake is a globally loved dessert originating from the city of San Sebastian in Spain’s Basque region. First created in the 1990s at the renowned La Viña restaurant, this cheesecake stands out with its crustless structure, slightly burnt exterior, and creamy interior. The creative interpretation by restaurant owner Santiago Rivera gave this dessert its unique flavor and texture.

240TL

ÇİKOLATALI BROWNI
CHOCOLATE BROWNIE

Çikolatalı brownie, çıtır bir kabuk ve yumuşak, yoğun iç dokusuyla tatlı dünyasının favorilerinden biridir. 19. yüzyılın sonlarında Amerika’da ortaya çıkan brownie, bir pastacının kabartma tozunu unutmasıyla tesadüfen keşfedilmiş, kısa sürede dünya mutfağında klasik bir tatlı haline gelmiştir.

Chocolate brownie, with its crispy crust and soft, dense interior, is one of the favorites in the dessert world. Emerging in the late 19th century in America, brownie was accidentally discovered when a baker forgot to add baking powder to a chocolate cake recipe. It quickly gained popularity and became a classic dessert in global cuisine.

210TL

AZERBAYCAN ÇAY SERONOMİSİ

AZERBAİJAN TEA CEREMONY

Azerbaycan kültüründe çayın önemi büyüktür. Çay, sıcaklık ve samimiyetle özdeşleştirilir ve ağırlanan konuklara çay ikram etmeden uğurlamak, misafirperverlik açısından uygun görülmez. Bu gelenek, kültürün temel taşlarından biri olarak sosyal yaşama da yansır.

Azerbaycan kültüründe, Türk kültüründeki kız isteme seremonisinde sunulan tuzlu kahve adabına benzer bir gelenek bulunur. Kız isteme seremonisinde karşı tarafa çay ikram edilir. Eğer çayın yanında şeker de servis edilirse, bu durum evliliğin kabul edildiğine ve işin olumlu sonuçlanacağına işaret eder. Şekersiz çay ikram edilmesi ise bir olumsuzluğu ifade eder.

Bu seremonide çayın sunum şekli de büyük önem taşır. İnce belli cam bardaklarda servis edilen çayın rengi berrak ve aroması zengin olmalıdır. Çayın yanında genellikle tatlı reçeller, bal veya kurutulmuş meyveler ikram edilerek misafire duyulan saygı gösterilir.

in Azerbaijani culture, tea holds great significance. Tea is synonymous with warmth and sincerity, and it is considered improper in terms of hospitality to bid farewell to a guest without offering tea. This tradition, deeply rooted in the culture, is also reflected in social customs.

In Azerbaijani culture, there is a tradition similar to the custom of serving salted coffee during the Turkish marriage proposal ceremony. During the marriage proposal, tea is offered to the other party. If sugar is served alongside the tea, it signifies that the marriage is accepted and things will proceed positively. Serving unsweetened tea, however, indicates a disagreement or rejection.

The way tea is presented is also of great importance in this ceremony. Tea, served in slender glass cups, should be clear in color and rich in aroma. It is usually accompanied by sweet preserves, honey, or dried fruits as a gesture of respect and appreciation for the guest.

2000TL

GÜNÜN DETOKSU
DETOX OF THE DAY

Kırmızı Pancar, Taze Zencefil, Limon, Yeşil Elma

Red Beet, Fresh Ginger, Lemon, Green Apple

120TL

GÜNÜN DETOKSU
DETOX OF THE DAY

Maydonoz, Salatalık, Limon, Nane

Parsley, Cucumber, Lemon, Mint

120TL

SICAK İÇECEKLER / HOT DRINKS

ÇAY / TURKISH TEA – 50 TL
AZERBAYCAN ÇAYI / AZERBAIJAN TEA – 60 TL
CAPPUCCINO – 130 TL
CAFE LATTE – 130TL
ESPRESSO – 100 TL
AMERICANO – 120TL
SALEP – 120TL
 

SOĞUK İÇECEKLER / COLD DRINKS

EL YAPIMI ŞERBET / HAND MADE SHARBET – 110TL

MEŞRUBATLAR / SOFT DRINKS – 140TL

SU (33 CL) / WATER (33 CL) – 80TL

ULUDAĞ MINERALLI SU / ULUDAĞ MINERAL WATER – 110TL